Sønderjyllands Naturlaug

Program for 1. halvår 2024

Udskriv

Søndag den 14. januar (formiddag - ændret!) Haderslev Dyrehaven
Vi tager en tur rundt i Haderslev Dyrehave, som er etableret i 1994. Her er både slettearealer, nyplantet skov og gammel skov. Der færdes både dådyr og krondyr – gerne i flokke. Turen går forbi en del foderpladser samt udkig over Haderslev Dam et stykke af vejen. Turen er ca. 5 km i kuperet terræn inkl. trapper.
Turleder Yvonne og Conni
Søndag den 4. februar (hele dagen) Årsmøde i Damms Gård, Felsted
Efter en frisk vintergåtur samles vi i Rejsesalen i Damms Gård. Her evaluerer vi året, der er gået, turene, økonomien og livet i naturlauget. Vi kigger frem mod året, der kommer, beslutter kontingentstørrelse og vælger ledelse, kontaktpersoner og måske turleder.
Vi synger en sang eller to, og så får vi en frokost.
Lørdag den 2. marts (formiddag) Vandretur rundt om Jels Midtsø
Vi går en tur rundt om den midterste sø af de ter i Jels og gennem noget af skoven, forbi det flotte og historiske Jels Voldsted. Hen over Heksebroen og kommer ned til Valhalla, samt hen til Jels Søbad. Der er blevet flot renoveret. Turen er ca. 6 – 7 km.
Turleder Werner og Orla
Lørdag den 13. april (eftermiddag) Rundt om Gram
Vi begynder med at følge den for længst nedlagte jernbanes forløb ved og igennem Gram. Vi kommer til slotsparken som går over i en skov, Lunden. Vi krydser Gram Å, som vi følger forbi slottet, langs åens strømfyldte stryg. Nogle markveje fører os til kirken og vores udgangspunkt. Længden: ca. 6 km.
Turleder: Else Marie og Anders
Søndag den 12. maj (eftermiddag) Skamlingsbanken, Udsigtsstien og Bønnerupstrand
Vi starter vores tur forbi de mange mindesmærker og Skamlingsbankestøtten inden vi oplev Skamlingsbankens dramatiske istids landskab, med den storslået 360 graders udsigt over Lillebælt og landskabet syd for Kolding by. Fra Høj Skamling kommer vi ned til klokketårnet og fortsætter ned gennem smeltevandsslugten, langs bjergbækken til Lillebælt ved Binderup og Grønninghoved strand. På turen retur begiver vi os fra havniveau tilbage til Høj Skamling til Sønderjyllands højeste punkt på 113 m. Turen er på ca.6 km, kan kortes af til ca. 3 km.
Turleder: Yvonne
Onsdag den 12. juni (aften) Aftentur til Syvmandsskoven nord for Felsted
Skoven er er en gammel bønderskov i det bakkede terræn ned mod Åbenrå Fjord, og den har stadig mange ejere. Den drives nu i nogen grad forstmæssigt, men det er også en jagtskov og især rekreativ. Den har ret blandet bevoksning og et rit plante-og dyreliv med mange fugle. En tur rundt i skoven byder på gode naturoplevelser, og naboområderne med eng og græsbakker giver mange fine udsyn. Vi planlægger med en ca. 5 km. aftentur med stille stunder, bl.a ved kaffen bagefter.
Turleder: Troels

Nærmere oplysninger om turene
Naturlaug Sønderjyllands abonnenter får udførligt program om hver tur tilsendt ca. 2 uger før den enkelte tur. Abonnement kan tegnes hos ledelsen.
På hjemmesiden www.naturlaug.dk lægger vi billeder fra turene ind som en slags dagbog. Alle naturlaugets digitalfotografer opfordres til at tage billeder, som fortæller om den enkelte tur. De indsendes derefter med en kort tekst til post@birnil.dk

Tilbage til Naturlaug Sønderjylland Tilbage til Naturlaug SønderjyllandOpdateret d. 9.1.2024